Cookies toestaanMeer info over de cookies
Marijke Scheenloop

Marijke Scheenloop

afspraak vrijblijvend contact opnemen

Waar ik vandaan kom:
Na mijn VWO B diploma te hebben behaald in 1983 heb ik mijn passie voor observeren en analyseren van menselijk gedrag en het begeleiden van mensen ontdekt als Z- Verpleegkundige (met mensen met een verstandelijke en daarbij soms fysieke beperking).  “Als iemand ‘grijnst’ wil nog niet zeggen dat hij blij is”: zo zuiver mogelijk observeren,  zonder (voor)oordeel, checken, samen onderzoeken, verbanden leggen en nieuwe creatieve mogelijkheden ontdekken. Mijn professionele basis is daar gelegd; respect voor ieders eigenheid en van nature zo min mogelijk oordelen over iemand in een bepaalde situatie. Deze observerende, analyserende, verbindende, creatieve en resultaatgerichte houding heb ik in de 14 jaar dat ik bij de psychologische dienst van de Nederlandse Spoorwegen en Human Company heb gewerkt verder kunnen inzetten, versterken en aanvullen met studies en verdiepingscursussen op het gebied van (organisatie)psychologie en coaching.  

In 2004 heb ik heel bewust gekozen om, de combinatie van selectiepsychologie (afname van assessments/psychologisch onderzoek) en persoonlijke begeleiding, om te buigen naar een fulltime focus op professionele coaching en procesbegeleiding. Ik ben gestart als Senior Coach bij i-Test Talentcenter, maar vanaf 2009 ben ik samen met Andrew van der Veen ons eigen bedrijf gestart, de Coachtrain: van bewustwording naar waardevolle keuzes en bijpassende communicatie en gedrag. Eerst Coachen dan Trainen: de Coachtrain!

Waar ik voor sta: 
Ieder mens en elke organisatie is uniek en heeft recht op zijn of haar eigen keuzes. Ik geloof dat mensen en organisaties gebaat zijn bij een goede balans, in alle opzichten. Om dit te bereiken creëer en stimuleer ik overzicht en dat geeft Inzicht!

Waar ik voor ga: 
Mijn kracht als mens en als professional zit in het oprecht in contact zijn, de balans opmaken met jezelf en elkaar, verbanden leggen, heldere doelen (helpen) formuleren en creativiteit plus (intellectuele) uitdagingen aangaan om tot optimaal resultaat te komen. En dit met het nodige relativeringsvermogen en plezier in het samen optrekken! 

    
   

    

Deel
Marijke Scheenloop | De Coachtrain - © 2022 website by gosidesign