Cookies toestaanMeer info over de cookies

Ons bedrijfsverhaal

afspraak vrijblijvend contact opnemen

Eigenlijk begint ons bedrijfsverhaal met een toevallige ontmoeting tussen Marijke Scheenloop en Andrew van der Veen, bij de koffiecorner van een gezamenlijke werkgever. Deze eerste kennismaking was voor hen aanleiding om veelvuldig met elkaar te sparren over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied en gezamenlijke passie: het coachen van organisaties en hun medewerkers.

Zij hadden beiden de ontwikkelingen van organisaties vanaf de jaren 80 van dichtbij gevolgd. Een tijd waarin de ene na de andere nieuwe methodiek, opleiding of training wordt aangeboden om de inzetbaarheid, efficiency en effectiviteit van medewerkers te toetsen en te versterken. Een tijd waarin hulpverleners, adviseurs, trainers en coaches vooral opgeleid worden om medewerkers en organisaties in te delen in typeringen (hokjes). Op basis hiervan wordt gekozen voor aanname en mobiliteitsbeleid, omgangsmethodieken, leiderschapstijlen, etc....voor elke belemmering/probleem worden nieuwe oplossingen, methodieken, normen en regels aangereikt.

Hoe begonnen we?

De Coachtrain zo inrichten dat bedrijven en hun medewerkers zich uitgenodigd voelen om met ons de tijd en aandacht te nemen voor hun persoonijke en gezamenlijke ontwikkeling.  Waarin het oprechte contact, het samen optrekken en communiceren centraal staan en de gebruikte methodieken, begeleidingsvormen in dienst hiervan staan in plaats van andersom.
Op 8 april 2009 wordt De Coachtrain ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Eindhoven.

De Coachtrain:

De Coachtrain is een Coaching, -en trainingsorganisatie, met sinds kort een hoofdvestiging in Eindhoven (Schootsestraat 14, 5612 RD). Onze psychologen/coaches hebben veel coaching en trainingservaring in diverse branches, waaronder de zorg, overheid, onderwijs, hightech industrie en wooncoöperaties. We begeleiden professionals en leidinggevenden op het gebied van het ontwikkelen van Zelfbewust Leiderschap, bij burn-out/overbelasting vraagstukken en trainen hun vaardigheden die aansluiten bij persoonlijke en gezamenlijke waarden en doelen (o.a. tijdens het  deelnemen aan diverse overlegstructuren, ontwikkelingsgesprekken en samenwerkingsverbanden). 

Omdat in de essentie van onze dienstverlening iedereen zowel kracht als kwetsbaarheid tegenkomt, besteden we niet voor niets, in de voorbereidende afstemming, de uitvoering en de borging van onze trajecten veel aandacht aan de vertaling ervan naar de dagelijkse praktijk.Het samen optrekken staat vanuit deze invalshoek centraal.

Deel
Bedrijfsverhaal | De Coachtrain - © 2022 website by gosidesign