Cookies toestaanMeer info over de cookies

Het verhaal van het paard en de ruiter

afspraak vrijblijvend contact opnemen

Het verhaal van het paard en de ruiter

Een goed paard, maakt nog geen goede ruiter. Met deze uitspraak zette voetbalcoach en analist Co Adriaanse een paar jaar geleden zijn toenmalige collega Marco van Basten met beide benen op de grond toen deze vanuit het niets werd gebombardeerd tot bondscoach van Oranje. En hoewel er toen schande van werd gesproken over het feit dat Adriaanse een collega zo openlijk afviel, is het toch goed om deze uitspraak in het juiste perspectief te plaatsen. Adriaanse bedoelde dat de beginnende coach Van Basten nog veel te leren had, ondanks zijn rijke ervaring als topvoetballer. En dat de tijd zou leren of hij ook als coach de top zou kunnen halen.

Nu in 2017 is de functie van bondscoach opnieuw hét gesprek van de dag. Goeie Zaken confronteerde in 2016 Marijke Scheenloop en Andrew van der Veen al en vroeg hen naar hun definitie van een goede coach (uitgave juni 2016).

Lees hier het hele artikel.

Deel
Het verhaal van het paard en de ruiter - Nieuws | De Coachtrain - © 2022 website by gosidesign