Cookies toestaanMeer info over de cookies
Terug naar het overzicht

ZO Wonen verhuurt en verkoopt mooie en betaalbare woningen in de gemeenten Beek, Brunssum, Echt-Susteren, Onderbanken, Schinnen en Sittard-Geleen.

Kim Stroucken, Teamleider van 23 medewerkers bij ZO Wonen

ZO Wonen had al ervaring met Andrew en Marijke met individuele coaching en zo ben ik begin 2014 bij de Coachtrain terecht gekomen, voor een traject om mijn team meer richting zelfsturing te krijgen. Een paar jaar daarvoor was er namelijk een vervanger aangenomen, toen ik voor de eerste keer met zwangerschapsverlof ging, maar dit beviel niet goed. Om die situatie tijdens mijn tweede zwangerschapsverlof te voorkomen, wilden we het heel anders gaan aanpakken: geen vervanger, maar meer zelfsturing.

Het traject was gemakkelijk in te passen, want de afspraken pasten in de dagelijkse werkzaamheden en dat maakte dat er geen grote tijdsinvestering nodig was. In eerste instantie was het idee dat het team tijdelijk, zolang mijn zwangerschapsverlof duurde, zelfsturend zou moeten zijn, maar uiteindelijk is de verandering veel meer blijvend gebleken: veel teamleden pakten de extra verantwoordelijkheid heel goed op en vinden het eigenaarschap juist heel prettig. Ze denken steeds zelfstandiger na over hun werk, vragen veel minder direct hulp en dat is voor iedereen prettiger: ik krijg zo tijd voor andere zaken en de teamleden krijgen uitdagender werk.

Ik denk wel dat het een proces is waar we aandacht aan moeten blijven geven en daarom is voor 2016 ook in het jaarplan opgenomen dat we er mee verder gaan werken. Ook met individuele coaching gaan we met Andrew en Marijke verder: ik vind het leuk dat ze elkaar zo goed aanvullen en de trajecten echt samen met ons vormgeven.

Deel
Enkele klanten van ons | De Coachtrain - © 2022 website by gosidesign