Cookies toestaanMeer info over de cookies
Terug naar het overzicht

John Narinx, bedrijfsleider Apotheek

John Narinx, bedrijfsleider Apotheek bij Maastricht UMC+, 140 medewerkers

“Toeval bestaat niet”, zeg ik wel eens. Net toen ik voor een medewerker een individueel coaching traject wilde gaan regelen, kwam ik in mijn vrije tijd Andrew tegen. We hadden een leuk gesprekje, ik raakte geïnteresseerd en toen heb ik voorgesteld dat de Coachtrain mijn medewerker zou coachen. Dat beviel de medewerker en mij dermate goed, dat ik bij een volgend team-coaching traject geen twee keer hoefde na te denken: ik wilde niet het gebruikelijke grote bureau in de arm nemen, die een standaard programma uit de kast trekt, waarbij je moet afwachten wie het traject uiteindelijk gaat begeleiden, maar een coach die je inmiddels kent en vertrouwt en maatwerk kan leveren afgestemd op de specifieke behoeften.

Marijke en Andrew hebben, met veel passie, in dit traject een deel van ons team begeleid. Het doel was de onderlinge relaties te verbeteren en daardoor de samenwerking. Ik merk dat medewerkers snel een goede klik hebben met Marijke en Andrew: ze krijgen van hen het vertrouwen dat het vertrekpunt van het traject hun eigen waarde is, er wordt niet naar een uitkomst toegewerkt die niet bij het team zelf past. De uitkomst is hun eigen verhaal. Door de goede sfeer die Marijke en Andrew creëerden en het vertrouwen dat de medewerkers al snel in hen hadden, werd er door iedereen direct positief meegewerkt. Samen gingen we terug naar de basis: wat is ons bestaansrecht als afdeling; wat vinden we belangrijk; hoe gaan we om met verschillen; wat verwachten we van elkaar en welke afspraken kunnen we daarover maken. De driehoek van Strategie, Structuur en Cultuur kwam steeds terug en door de manier waarop vragen werden gesteld, werden medewerkers gemotiveerd vanuit een ander perspectief naar elkaar te kijken. Door te kijken naar ieders Waarden en van daaruit samen een resultaat te bereiken, is het bereikte resultaat ook echt het eigen, voor ons logische resultaat. Dan worden de uitkomst en de afspraken door iedereen gedragen en geaccepteerd. Niet alleen voor de teamleden maar ook voor het management opent de uitkomst weer de mogelijkheid om de volgende stap te zetten naar een waarde bewuste organisatie.

We gaan nu een volgend team-coaching traject starten en dat zie ik met plezier tegemoet. Het zal een ander traject worden omdat het andere medewerkers zijn, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Er komen ook weer individuele coaching trajecten aan: mensen willen zich verder ontwikkelen en dat wil ik graag faciliteren. Ik merk ook dat medewerkers het niet alleen prettig vinden om een tijdje te worden gecoacht door Andrew, maar ook dat ze het fijn vinden dat ze dit daardoor gemakkelijker met elkaar bespreken. Daarom waardeer ik de kritische, altijd op ons als klant gerichte insteek van de Coachtrain heel erg.

Deel
Enkele klanten van ons | De Coachtrain - © 2022 website by gosidesign