Cookies toestaanMeer info over de cookies
Terug naar het overzicht

Ingrid Sanders, Directeur Kinderopvang Dikkie & Dik, Eindhoven, 5 locaties, 110 medewerkers

We werken al lang samen met de Coachtrain: sinds 2009! Ik zeg met opzet “samen werken”, want we doen het ook letterlijk samen: de afgelopen jaren hebben wij fysiek en kwalitatief een groei doorgemaakt en Marijke en Andrew zijn met ons mee gegroeid. Door de fysieke groei van 1 naar 5 locaties en een toename van het aantal medewerkers, was het ook nodig dat de manier van leiding geven aangepast werd. Toen we nog maar één locatie hadden, kon ik heel direct leidinggeven en mijn missie en visie kon ik aan iedereen overdragen. Met meerdere locaties moest dit anders. Ik kwam met Marijke en Andrew in contact en zij hebben ons begeleid naar een nieuwe manier van werken. Met hen hebben we eerst onze visie en missie bepaald en samen gekeken naar onze kernwaarden. Deze trajecten zijn zo goed bevallen dat we sindsdien jaarlijks trajecten samen doen: begeleiding bij kwaliteitsverbetering d.m.v. individuele coaching, leidinggevende trajecten, opzet teamavonden. We hadden als organisatie steeds weer nieuwe vragen: het door-ontwikkelen van de kwaliteit van je medewerkers, ondersteuning bij het strategisch beleidsplan, doelstellingen formuleren voor het jaarplan. En de Coachtrain kwam steeds met een aansluitend aanbod hiervoor. Enkele medewerkers hebben ook de Leergang Zelfbewust Leiderschap gevolgd en ook medewerkers die even waren vastgelopen, heeft de Coachtrain individueel gecoacht. De basis is op orde en nu is het tijd voor verdere verdieping en groei in professionaliteit.

De komende tijd gaan ze ons ondersteunen bij het strategisch beleidsplan. Andrew en Marijke waren hierover heel realistisch: dit is niet hun expertise. Maar ze hebben ons wel weer verder geholpen en “verbonden” met mensen die hier wel helemaal in thuis zijn en nu doen we het weer samen.

Ik heb Andrew en Marijke samen leren kennen, maar we doen nu ook veel dingen alleen met Marijke. Wat we allemaal in hen waarderen, is dat ze allebei heel betrokken zijn, een helicopterview hebben, verder nadenken en ons tot nadenken aanzetten. Ze houden ons een spiegel voor en hebben ook oog voor het grotere plaatje: wat betekent dit voor de kinderen in jullie opvang? Ze zijn benaderbaar, behandelen alle medewerkers met hetzelfde respect, geven vertrouwen en werken verbindend.

Deel
Enkele klanten van ons | De Coachtrain - © 2022 website by gosidesign